Profil

Lahir di Tatar Sunda, tepatnya di daerah Tasikmalaya, Jawa Barat.
Saat ini mengabdi sebagai guru di SMP Negeri 1 Ciawi Tasikmalaya, mengajar Matematika.
Meskipun tiap hari bergelut dengan bilangan, koefesien, variabel, dan sederet rumus, tapi hobiku adalah menggambar, baca buku, dan penikmat seni.

Terpuruk
Lukisan pertamaku
Dilukis di atas kanvas dengan cat minyak
Ukuran 33,5 cm x 44 cm
Selesai tanggal 18 Maret 1999
Di Kopang, Lombok Tengah, NTB
Ada 3 buah lukisan lagi yang diselesaikan di tempat yang sama
Judulnya Sang Pertapa
, Penyesalan Oidipus, dan Belenggu Rindu
Ketiganya dihadiahkan kepada teman-teman baikku di Lombok, sebagai kenang-kenangan.
( semoga masih ada…)

terpuruk

Komentar
  1. zaldy munir berkata:

    Assalamu’alaikum…
    Salam kenal aja Pak dari Garut.

  2. Mang Ajid berkata:

    Waalaikumussalam wr.wb.
    Salam kenal juga buat Kang Zaldy. Hatur nuhun tos mampir di blog ini.

  3. bujanggamanik berkata:

    Gusti….geuning saderek teh seniman kahot………Tapi….naha namina bet Mang Ajid???

  4. kangalex berkata:

    kang, alus euy blog ente..teu nyangka sy mah ente bisa kieu..hehe..ari mas dar dimana ayeuna..
    sy buka oge blogna..tp kurang informatif..

  5. Mang Ajid berkata:

    Hatur nuhun jang tos ngalongok ka simkuring.
    Mas Dar ayeuna di Solo, basa memeh puasa kamari mah aya ka Tasik.
    Ente iraha atuh ka Tasik ?

  6. Mang Ajid berkata:

    Ah… Eteh mah, mani ararisin….
    Abdi mah sanes seniman, mung penikmat seni.
    Nami mah Ajid, tapi kumargi seueur alo, jadi sok di amang-amang ( sanes siamang…nu di leuweung ).
    Urang lembur seueur nu narurutan nyebat amang, nya ku simkuring teh dikukuhkeun we dina ieu blog janten Mang Ajid.

  7. Hars berkata:

    Selamat dan sukses buat Mangajid atas terbitnya sebuah blog yang hangat dan ditunggu. Lukisan mamang adalah sebuah inspirasi yang lahir dari lubuk hati paling dalam ketika berada di tanah pembuangan(kawah candra dimuka) he…he… Eh semoga konco3 matematika 90 tahu and kasih info ke sini ya juga alumnus BBC 98

  8. Mang Ajid berkata:

    He…3x.
    Darimana ente nyaho… hakikat …dari lukisanku…?
    Temen-temen yang lain aku gak tahu kabar-kaburnya.
    Kalo ingin ngobrol dengan Alex, ente masuk aja di facebook.

  9. kangalex berkata:

    disini juga boleh ngobrol sama sy mas,,,
    mang ajid sok atuh bikin milis tea biar bisa tetep komunikasi kita..

  10. Zhang berkata:

    Alo… Salam kenal…
    Thanks sudah mampir di blog saya…. 🙂

  11. Mang Ajid berkata:

    Salam kenal juga.
    Terima kasih sudah mampir balik.

  12. 4binajwa berkata:

    Bade kamana ? ke sorga ? mau ikut kang ?

  13. Mang Ajid berkata:

    Semoga Allah SWT meridoi kita semua.

  14. geni cagur berkata:

    pak,,g!mana kabar nya??//??kumis nya jangan di potong atuh…

  15. Mang Ajid berkata:

    Kabar baik Gen.
    Kan tiap seminggu 2x kumisnya dipotong, biar fresh.

  16. gumilar dwijati berkata:

    Assalamualaikum Wr. Wb
    Blog sae pisan pak! Pak punten, abdi murid bapak kaluaran nesaci pami teu lepat taun 07/08. Punten samudaya kalepatan abdi waktos masih di SMP oge ayeuna tos kaluar…! hehe… maklum sok teu kirang sopan yeu..!

  17. Mang Ajid berkata:

    Walaikumsalam Wr.Wb.
    Nuhun dilongok, di mana ayeuna teh ?
    Urang silih hampura, da guru ge manusia biasa.
    Sukses…

  18. m reza assani berkata:

    assalamualaikum Pak Adjid..
    abdi reza alumni nesaci 04/05 kelas 3.4

    blog na sae pisan pak teu bosen maca na,,janten langkung resep macaan artikel bapa daripada “facebooking” mah..hahaha..

    sa karaosna ku abi sawaktos di ajarkeun matematika ku bapa waktos kelas 3.4, abdi kadang-kadang ngemut,, ari bapa teh nuju ngawulang matematika atanapi ngawulang seni musik,,hehe..
    soalna biasa na upami di ajar matematika mah geuningan sok tunduh pisaan,,tapi sawaktos di ajar ku bapa mah asa nuju diajar seni musik,janten teu karaos tunduh sareng bosen da ari ngamusik mah karesep abdi pisan…ehhehe…

    ayeuna abdi tos lulus sma(1 ciawi),ayeuna tos kuliah nembe smester 2, bade ngahaturkeun nuhun anu sa ageung2 na kumargi parantos sabar ngawulang abdi anu “super mega bandel” ieu.. 😛 hususna kanggo bapa sareng kasadayana guru nesaci.

    hatur nuhun,
    wassalam,

  19. Mang Ajid berkata:

    Nuhun Rez kana komentarna.
    Mudah-mudahan naon nu diperoleh waktu di Nesaci bisa bermanfaat.
    Ku bapa ke dibejakeun ka guru-guru di sakola, yen aya alumni ti SMP Ciawi nu dapat beasiswa en kuliah di Malaysia, pasti bakal barangga .
    Sukses keur Reza…

  20. miphz berkata:

    Ih… Anak2nya lucu2 (:

    Semoga tetap dalam keberkahan dan bimbingan-Nya…

  21. Mang Ajid berkata:

    Terimakasih atas do’anya.
    Sukses juga untuk Mas.
    Salam.

  22. Hendra berkata:

    Ass..
    kang,…. nepangkeun abdi yeuh alumni smp 1 ciawi oge th 1995, ngan abdi tos lami ngumbara di rancaekek biasa milari nafkah…. janten sono muka blog aya smp ciawi nu tos megah, wktos abdi mah bangunan SMP teh masih jadull he…. teu acan sprtos ayna nu tos minimalised. Kumaha sarehat sadayana kang?
    Ari waktos jaman abdi mah guru matematika na teh mash ku pak ? hilap deui lah.
    Sok we kang selamat mengembangkan SMP Ciawi terutami dina pljran matematikana. Semoga Sukses.
    Wass..

  23. Mang Ajid berkata:

    Hatur nuhun tos mampir sareng kana pangrojongna.
    Sukses juga tuk Kang Hendra.
    Salam.

  24. vya berkata:

    wez si bapa

  25. Mang Ajid berkata:

    Opooo…?
    Thank’s udah mampir.

  26. geni cagur berkata:

    asslm,..Bapak?
    tamdah usia Ba[ak malah lebih cakep pak!!
    ini m g3Ni yg dulu gX disa MTK Ha,.ha,…
    giman pak dekolah!!!
    kapan mo jadi kepala sekolah????

  27. Mang Ajid berkata:

    Waalaikumsalam…
    Ada-ada saja ari Cep Geni…teu aya receh jang…
    Emang sekarang udah bisa Math gitu…?

  28. ABDUL AZIZ berkata:

    Assalamu’alaikum wr.wb.

    Asyik banget blognya. Saya juga seorang guru di SMP Negeri 1 Sukanagara Cianjur Selatan , dan baru beberapa saat lalu ngeblog

    Kalau ada waktu mampir ke Cianjur.
    Terima kasih.

    Salam buat keluarga..

  29. Mang Ajid berkata:

    Waalaikumusalam wr.wb…
    Terimakasih sudah mampir dan atas komentarnya.
    Salam kenal dari saya. Sukses untuk Bapak…

  30. aslkum…pak…kumaha damang..?hebat euy spm ayeuna mah…!

  31. Mang Ajid berkata:

    Waalaikumussalam….wr.wb.
    cageur Wil…nuhun udah mampir.

  32. alhamdulillah,,,sip lah…

  33. wilujeng Idul Fitri kanggo Bapa miwah kulawarga sareng kulawarga besar smpn1ciawi.
    salamna ti tasikisme…

  34. Mang Ajid berkata:

    siiip juga…tuk wildan…

  35. Mang Ajid berkata:

    wilujeng Idul Fitri deui kanggo rikez sareng tasikisme-na, salamna oge ti simkuring sareng ti keluarga besar smpn1 ciawi. Hatur nuhun tos mampir…sukses kanggo tasikisme…

  36. REDI MULYADI berkata:

    Lam kenal tuk mang ajid…!

  37. Mang Ajid berkata:

    Lam kenal juga tuk Redi…

  38. ale ajh berkata:

    allah bapak pa kabarmya
    nasii nget ga ama anak didiknya
    ayu indah sari
    ahh pastii dah lupa
    angkatan wildan nurzaman
    hahahha
    bapak makin exis ajh

  39. Sultan Ramdhani berkata:

    Hah…!!! ieu mah mamang abdi pisan atuh, sanes nu sanes. Iseng googlink trus ketik ciawi tasikmalaya, bray teh aya gambar tulisana “urang cipondok”, langsung di klik…eeee..sing horeng teh pun paman. euleuh siah nembe apal yeuh, geuning mang ajid teh seniman euy. waahhhh, salam baktos ka sadaya utamina mah ka nini. mampir oge atuh ka FB di sultanramdhani@gmail.com edun euy..!!! Urang cipondok teh teu gelut wungkul geuning, aya anu nge-net oge :). upami ka depok, sindang atuhnya…wasalam

  40. Mang Ajid berkata:

    Ari sugan teh saha…singhoreng teh si… kasep…ak…kuda…. Damang kasep ?

  41. Mang Ajid berkata:

    masih…di mana ayeuna ?

  42. Agus Nurjamana berkata:

    Wah si Bapak keren nih…belajar matematikana kedah nganggo seni nya Pak…maju terus necasi…

  43. inggit berkata:

    bapakkk matematika ???

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s